24/7 noodopvang

Zoals u weet bieden we sinds maandag 16 maart noodopvang aan voor de kinderen met ouder(s) in de cruciale/vitale beroepsgroepen. 
Alles verloopt naar wens en we bieden opvang in kleine groepen. Er zijn telkens wisselende aantallen aanwezig vanwege de wisselende werkdagen uiteraard.
Wij volgen alle richtlijnen die via de rijksoverheid gecommuniceerd worden.
 
Dagelijks is er ook contact met de gemeente. Hierin is afgesproken dat, indien de normale opvangtijden van 7-19 uur niet voldoende zijn voor ouders die voldoen aan de groep voor noodopvang, er uitbreiding van opvang gaat plaatsvinden.
Denk aan avond, nacht of weekend opvang, met daarin nog steeds het verzoek om in eerste instantie zelf op te vangen als dat kan. Indien dit niet kan, kan een beroep worden gedaan op de kinderopvang.
 
Uiteraard bedoeld zodat deze mensen hun zeer belangrijke werk voor de samenleving kunnen blijven doen in de huidige crisis.
Mocht u een beroep willen doen op deze crisisopvang, dan kunt u contact opnemen met Iduna Verstappen, dir. SKM: 06-26961972 of via idunaverstappen@skmonline.nl.
Ik neem dan contact op met de coördinator hierin binnen de gemeente om te regelen dat deze opvang - bij voorkeur op de voorlopig hiervoor aangewezen eigen lokatie van SKM - gerealiseerd kan worden.
 
Vanuit de branchevereniging: Cruciale beroepen
Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen zoals de zorg, politie, openbaar vervoer, brandweer, onderwijs en kinderopvang (zie voor het volledige overzicht van cruciale beroepen https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen), is er wel kinderopvang beschikbaar. 
Heeft één ouder een cruciaal beroep, dan is het verzoek om te kijken of u zelf de opvang kunt regelen. Lukt dat niet dan kunt u altijd een beroep doen op de kinderopvang of school. Aan meer dan regulier gebruik van de kinderopvang zijn geen kosten verbonden voor ouders.
De huidige noodopvang geldt voor de periode tot en met 6 april. We blijven u informeren over de oplossingen waar we aan werken zodat u weet waar u aan toe bent. 
 
Hoe dit financieel geregeld gaat worden is nog niet geheel duidelijk. Voor dit moment is de afspraak dat de facturering vanuit de kinderopvang en kinderopvangtoeslag gewoon doorlopen en dat ouders hierin gecompenseerd gaan worden voor hun eigen bijdrage gedeelte. Ten behoeve hiervan registreren wij de extra opvang dan ook.
 
Mochten we iets voor u kunnen betekenen, dan verneem ik het graag.
 
Met vriendelijke groet,
Namens team SKM, Iduna Verstappen
 

Stichting Kinderopvang Meijel

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding, informatiepakket of antwoord op uw vragen.