Wist u dat er zwemles wordt aangeboden op de BSO

25-05-2015
Vanaf schooljaar 2006-2007 organiseert SKM in het naschoolse activiteiten aanbod ook het ABC-zwemmen. Dit gebeurt in samenwerking met zwemschool Rodan.Locatie en zwembad

Sinds schooljaar 2006-2007 organiseert SKM in het naschoolse activiteiten aanbod ook het ABC-zwemmen. Dit gebeurt in samenwerking met zwemschool Rodan. De zwemlessen worden gegeven in Camping en Speelparadijs Beringerzand in Beringe en in Venlo.

Alle lessen voor het A-, B- en C- diploma duren 60 minuten, inclusief de leswisselingen.
De groepjes bestaan uit maximaal acht kinderen van SamSam. De leeftijd waarop de kinderen starten is meestal tussen de 5 en 5 ½ jaar. De lessen zijn (bij voldoende animo) op maandag, dinsdag en donderdag van 16.00 en 17.00 uur en van 17.00 en 18.00 uur.
Op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur en op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur is er ook vaak één uur zwemles. Deze deze les vindt plaats indien het mogelijk is om een groep samen te stellen.

De kinderen worden door de groepsleiding van de BSO naar de zwemles gebracht en gehaald, de leiding helpt de kinderen ook in de kleedkamer. De kinderen worden met de bus van SKM vervoerd van en naar het zwembad. Indien uw kind in de 2e zwemgroep zit (van 17.00 tot 18.00) en u haalt uw kind niet zelf op na de zwemles, dan neemt u hiervoor een verlengd uur opvang af, totdat de groep waarin uw kind zit opschuift naar het eerste lesuur.

Methode
Kinderen willen graag leren zwemmen, als het maar op een leuke en speelse manier gebeurt. Deskundige zwemonderwijzers van Rodan geven goed en kindvriendelijk zwemonderwijs. De groepsgrootte wijkt sterk af van wat in de meeste zwembaden gebruikelijk is. Ook kennen de kinderen elkaar van SamSam. Hier is specifiek voor gekozen. Ieder kind voelt zich hierdoor meer op zijn gemak, krijgt hierdoor zoveel mogelijk individuele aandacht en zal zodoende snel klaar zijn voor het diploma zwemmen. Er wordt zoveel mogelijk spelenderwijs les en instructie gegeven. Kinderen in deze leeftijd leren gemakkelijk en veel op het moment dat ze spelen. Tijdens de zwemlessen is de zweminstructeur altijd bij de kinderen in het water aanwezig.

Rodan zwemschool maakt  gebruik van het zwempakje (Swimsafe). Het stelt kinderen namelijk in staat zich vrij en onbezorgd in het water te bewegen. Een goede communicatie met de ouders doet de rest. 
De keuze voor het wel of niet aanschaffen van de "Swimsafe" laten wij aan de ouders over. Wij adviseren de "Swimsafe" echter wel omdat de voordelen zeer groot zijn. Voor meer informatie betreffende "Swimsafe Floatsuit" zie www.easyswim.com

 Kosten

  • De kosten van de zwemles zijn grotendeels in de uurprijs van SKM opgenomen, u betaalt zelf een bedrag van € 17,00 per maand. 
  • Parcours/testzwemmen; € 65,00 per diploma.
  • Eenmalig inschrijfgeld van € 25,00 (dit is inclusief diplomageld A, B en C)
  • De kosten van het zwempakje bedragen € 45,00.

De Kinjerkriebel en Plonspas geeft recht op het gebruik van het zwembad en de binnenspeeltuin op Camping Beringerzand gedurende de periode dat het betreffende kind zwemles heeft bij Rodan Zwemschool. De Kinjerkriebel en Plonspas is geldig voor alle (1e lijns) gezinsleden voor de duur van de genoemde abonnementsperiode.
 
Communicatie
Om de ouders en kinderen zo optimaal mogelijk te informeren over de voortgang van de zwemontwikkeling van de kinderen, maken we gebruik van het "Internet Zwemscore" systeem. Hiermee krijgen de ouders en de kinderen met behulp van een wachtwoord toegang tot een internetsite, waar ze de ontwikkeling van de zwemvaardigheid van het betreffende kind kunnen volgen. De zwem-instructeur houdt iedere les nauwkeurig bij wat er is gedaan en hoe de voortgang is. Dit is vervolgens direct na iedere les zichtbaar via Internet. Voor meer informatie zie: www.zwemscore.nl 
  
Examen
Voor het examen wordt er gebruik gemaakt van het eigen zwembad van Rodan Viveno,
Noorderpoort 95 in Venlo. De ouders en de kinderen worden op de hoogte gebracht wanneer hun kind klaar is voor het parcourszwemmen als voorbereiding op het examen in dit zwembad. Dit gebeurt meestal op woensdagavond of zaterdagmiddag. Ouders zijn zelf verantwoordelijk, ook qua vervoer, voor het parcourszwemmen en diploma-zwemmen van hun kind.
 
Vakanties
Per vakantie zal er bekeken worden of er lessen gegeven worden, ouders worden hierover geïnformeerd.
In de vakanties zal ook SamSam met uw kinderen gaan zwemmen. M.u.v. de zomervakantie; indien u kiest voor een aanbod van zwemmen in de zomervakantie regelt u dit verder volledig zelf.

Stichting Kinderopvang Meijel

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding, informatiepakket of antwoord op uw vragen.