BSO SamSam

Buitenschoolse opvang Samsam is een onderdeel van Stichting Kinderopvang Meijel en biedt professionele opvang voor kinderen van 4 t/m 13 jaar (groep 8 van de basisschool).
 
SKM vindt een vloeiende overschakeling van het dagverblijf naar de buitenschoolse opvang heel belangrijk. De overstap van kinderdagverblijf naar school en buitenschoolse opvang is een hele overgang voor kinderen. Hun wereld wordt opeens heel veel groter en om kinderen te helpen bij deze stap in hun ontwikkeling gaan kinderen vanaf 3 ½  jaar naar de Rode treintjes. In deze groep worden ze 4 jaar. Daarna wordt, voordat ze 5 jaar worden, de overstap gemaakt naar de Paarse autootjes.
 
De BSO vindt plaats in 6 stamgroepen op basis van leeftijden:
  • BSO Paarse autootjes
  • BSO Bouwplaats-1
  • BSO Bouwplaats-2
  • BSO Bouwplaats-3
  • BSO het Kookcafé
  • BSO het Podium
Na het vaste eet en drink-moment kunnen de kinderen activiteiten kiezen en verlaten ze de stamgroep. Hierdoor zijn kinderen van 4 t/m 13 jaar bijvoorbeeld samen aan het bakken, terwijl er andere kinderen een voor hun leeftijd gerichte sportactiviteit doen. Kinderen van alle leeftijden op de BSO kunnen elkaar in de activiteiten of in de buitenruimte treffen. Ook de leiding van SamSam is voor alle kinderen hierdoor bekend. Per stamgroep is er wel een vast team werkzaam bestaande uit gediplomeerde pedagogisch medewerk(st)ers.
 
Voor de buitenschoolse opvang heeft SKM, naast pedagogisch medewerk(st)ers, ook leiding met andere opleidingen werkzaam (uiteraard wel toegestaan onder CAO-kinderopvang). Denk hierbij aan CIOS of ALO voor de sportactiviteiten en kunstacademie voor creatieve activiteiten. Elke dag worden er diverse activiteiten aangeboden, op allerlei gebieden. Sport en bewegen wordt overigens dagelijks aangeboden.

 
  De buitenruimte die de BSO kinderen altijd kunnen gebruiken is
  de speelplaats middenbouw. Deze is door de basisschool en SKM
  in 2009 geheel opnieuw ingericht en ligt direct aan de uitgang
  of tuindeuren van de BSO-groepen. 
  De buitenruimte bestaat uit een grote speelplaats met sportkooi,
  2 grote speeltoestellen, tafeltennistafel en een prieel om te 
  chillen. De speelplaats heeft een hele grote zandbak en voldoende
  gelegenheid om te fietsen of te sporten. 

De sportkooi wordt gedurende de zomer gebruikt voor het plaatsen van een
zwembad (8 x 4 meter) wat hierdoor achter slot en grendel staat indien het niet gebruik wordt en ter beschikking is van kinderen met diploma's onder begeleiding van onze medewerk(st)ers.

Stichting Kinderopvang Meijel

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding, informatiepakket of antwoord op uw vragen.