BSO SamSam

Buitenschoolse opvang Samsam is onderdeel van Stichting Kinderopvang Meijel en biedt professionele opvang voor kinderen van 4 t/m 13 jaar (groep 8 van de basisschool).

SKM vindt een vloeiende overschakeling van het dagverblijf naar de buitenschoolse opvang heel belangrijk. De overstap van kinderdagverblijf naar school en buitenschoolse opvang is een hele overgang voor kinderen. Hun wereld wordt opeens heel veel groter en om kinderen te helpen bij deze stap in hun ontwikkeling gaan kinderen tussen de 3 en 3,5 jaar naar de Rode treintjes of de Paarse autootjes. Voordat ze 5 jaar worden gaan ze over naar de Kidsclub.  
 
Buitenruimte Rode treintjes, Paarse autootjes en Kidsclub   Lunch (brood of warme maaltijd)   Activiteit Paarse autootjes
De BSO vindt plaats in 8 basisgroepen op basis van leeftijd:
  • BSO Kidsclub-1
  • BSO Kidsclub-2
  • BSO Podium-1
  • BSO Podium-2
  • BSO Kookcafé-1
  • BSO Kookcafé-2
  • BSO Honk. Deze basis groep is vooral voor de kinderen van unit/groep 8.
  • BSO de Spetters. In deze groep zitten de kinderen die via SKM zwemmen. 
Groepsruimte Kidsclub Groepsruimte Podium Groepsruimte Kookcafé
Na het vaste eet- en drink-moment kunnen de kinderen activiteiten kiezen en verlaten ze de basisgroep. Hierdoor zijn kinderen van 5 t/m 13 jaar bijvoorbeeld samen aan het bakken, terwijl andere kinderen een op hun leeftijd gerichte sportactiviteit doen. Kinderen van alle leeftijden op de BSO kunnen elkaar in de activiteiten of in de buitenruimte treffen. Ook de leiding van SamSam is hierdoor voor alle kinderen bekend. Per basisgroep is er wel een vast team werkzaam, bestaande uit gediplomeerde pedagogisch medewerk(st)ers.

Voor de buitenschoolse opvang heeft SKM, naast pedagogisch medewerk(st)ers, ook leiding met andere opleidingen werkzaam (uiteraard wel toegestaan onder CAO-kinderopvang). Denk hierbij aan CIOS of ALO voor de sportactiviteiten en kunstacademie voor creatieve activiteiten. Elke dag worden er diverse activiteiten aangeboden, op allerlei gebieden. Sport en bewegen wordt overigens dagelijks aangeboden.
 
Bakactiviteit bij het Kookcafé Sport en spel in de sporthal De Werkplaats
Sinds zomer 2020 is een nieuw BSO gedeelte bijgebouwd. Onder in dit nieuwe gedeelte zijn Kidsclub 1 en 2 en de werkplaats gevestigd. Boven in dit nieuwe gedeelte zijn verschillende themakamers waarin passende activiteiten worden aangeboden. Zo zijn er: 

·         Het Kookcafé: is voor alle kook- en bak-activiteiten, maar ook de plek waar de kinderen gezamenlijk eten.
·         Het Atelier: hier kunnen de kinderen kleding (ver)maken, ze kunnen zich verkleden in de schmink/make-up hoek.
·         De Speelkamer: heeft o.a. een bouwhoek en een ruimte voor airhockey, voetbaltafels en spelcomputers.
·         De Relaxplek: een stilte ruimte om even een plekje voor jezelf te hebben.
·         Het Podium: de plek voor alle toneel, muziek, film en yoga activiteiten. Hier vind je ook een playstation.
·         Het Honk: een gezellige huiskamer waar je kunt chillen, muziek luisteren, lezen of kletsen.
·         De Werkplaats: Hier kan getimmerd worden, pottenbakken, mergel houwen, figuurzagen en dergelijke.
·         De Studio: een multimediaruimte met computers voor media, spel en fotografie activiteiten.

 
Het Honk Het Atelier De Relaxplek

 

De Studio De Speelkamer Bouwhoek in de Speelkamer
De buitenruimte die de BSO kinderen altijd kunnen gebruiken is  de speelplaats. Deze is door de basisschool en SKM  in 2022 geheel opnieuw ingericht en ligt direct aan de uitgang  of tuindeuren van de BSO-groepen.  De buitenruimte bestaat uit een grote speelplaats met sportkooi,  grote speeltoestellen, een multi-sportveldje, een chillzone en een survivalparcours. Verder is er ook een natuurlijk spelen gebied met zand en water met diverse paadjes waar met karren en fietsjes kan worden gespeeld. Dit gebied sluit aan op onze grote dierenweide. In deze dierenweide zijn er geiten, alpaca's herten, eenden en onze pony Luc. In een kleinere dierweiden hebben we konijnen en cavia's. Samen met de pedagogisch medewerkers zorgen de kinderen voor de dieren.
 
Buiten spelen in de zandbak Speeltoestel     Multi sportveldje
De sportkooi wordt gedurende de zomer gebruikt voor het plaatsen van een
zwembad (8 x 4 meter) wat hierdoor achter slot en grendel staat, indien het niet gebruik wordt, en ter beschikking is van kinderen met diploma's onder begeleiding van onze medewerk(st)ers.
 
Zwembad in de sportkooi Dierenweide Natuurlijk spelen

Stichting Kinderopvang Meijel

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding, informatiepakket of antwoord op uw vragen.